2021 s buvolí silou

Jako většina z nás jsem si dlouho dávala

předsevzetí 1. ledna a nejpozději 15. ledna  jsem se

na ně vykašlala. Dneska už si předsevzetí 1. ledna

nedávám, ale začínám, jakmile je to prakticky

proveditelný, klidně 2. února nebo 16. června

..... a hlavně se vyhýbám jak čert kříži následujícímu

  • měla bych
  • chtěla bych
  • chystám se
  • plánuju
  • říkala jsem si, že bych mohla zkusit
  • už dlouho uvažuju
  • mělo by se udělat

Prostě to udělám. Jasně, že si občas říkám „Křížová tohle je fakt šílený!“ „Margareto, budou se ti smát“, ale v tom případě je nejlepší vzít strach nebo ješitnost za ruku a skočit do toho rovnýma nohama. A faktem je, že to, co se mi kdysi zdálo naprosto šílený a nemožný, se obvykle stalo skutečností a posunulo mě to zase o kus dál.

Bojíte se najít si práci, rozjet podnikání bokem nebo naplno, zkusit něco úplně novýho, oslovit někoho „veledůležitého“, udělat ve svém životě radikální změnu nebo jen nahlas říct někomu, koho máte rádi, že ho máte rádi? Chce to odvahu, ale není to nemožný. 

  • při prvním moderování v rádiu ZET mě strachy málem ranila mrtvice a pak jsem dva roky moderovala Podnikání od A do ZET
  • když mě pozvali do televize na casting, moje první myšlenka byla – „no tak tam rozhodně nejdu“, ale šla jsem a vyšlo to
  • zajímalo mě, jestli se v České spořitelně věnují finanční gramotnosti, tak jsem na Linkedinu napsala generálnímu řediteli Tomáši Salomonovi a kupodivu, odepsal. Nakonec jsem sice zjistila, že se v České spořitelně finanční gramotnosti věnují, ale zatím s jinými než s Margaretou .... ne vždycky všechno vyjde na první dobrou, ale zkusila jsem to, a to se počítá.

Píšu to proto, že je prostě škoda stahovat kalhoty před brodem, protože je můžete klidně stáhnout až daleko za brodem nebo vůbec. Mnohem lepší je dát si předsevzetí v úterý ráno a v úterý v poledne už do toho praštit. 

Rok 2021 je podle čínského kalendáře rok kovového buvola, takže je docela dobrá šance, že bychom to mohli rozjet nebo se restartovat s buvolí silou a nezdolností. Kovový buvol prý nesnáší lenochy, a naopak miluje ty, co neleží na gauči a jsou ochotni pořádně zabrat. I když občas člověk může klidně na gaučit ležet a jen tak si (chvíli) být sám se sebou. 

Rok 2021 bude přesně takový, jaký si ho uděláme. Protože za každých okolností máme vždycky volbu – sedět na gauči a lamentovat, nebo vymyslet, co by se dalo dělat, aby nebylo nutný lamentovat. Pár mých dalších tipů najdete v článku na webu Pozitivní zprávy.

Přeju vám buvolí sílu, energii a chuť skočit do toho, ať je to, co je to.

... a hlavně hlavu v pohodě :)