3 malé radosti denně

Všude kolem nás jsou apokalyptické zprávy. Můžeme mít dneska vůbec radost? 

Radosti jako je výhra v loterii, nákup vily v jižní Francii, případně cesta kolem světa na vlastní jachtě se dostaví jen párkrát za život. Zato malé radosti číhají na každém rohu, člověk si je totiž může vyrobit sám. 

Zpívejte ve sprše nahlas, ale opravdu nahlas svou oblíbenou píseň,  je to obrovská radost.  Je vcelku jedno, jestli je to árie Traviaty nebo song Madonny. Já osobně ujíždím na Happy a Pharellu Williamsovi.

Nebo se zastavte v knihkupectví. Nemusíte si knížku kupovat. Vezměte si z regálu svou oblíbenou a nalistujte stránku s odstavcem, co vás vždycky rozesměje. Až si tuhle malou radost dostatečně nacvičíte, bude vám stačit kolem knihkupectví jen projít. Prostě půjdete kolem a budete vědět, že se klidně můžete začít smát. Je tam knížka, strana sto třicet dva a na ní těch pár úžasných vět. Zkuste to, malá radost za pakatel.

Zastavte se na kafe a kus dortu. Držíte dietu? No a co? Neládujete se cukrovím každý den a jedna malá radost za těch dvacet deka navíc stojí.

Přestaňte mluvit sprostě, a proč? Leda byste neměli potřebu sdělit řidiči tramvaje, co si o něm myslíte za to, že vám zavřel dveře před nosem. Nechtěli byste toho hlemýždě v autě před vámi, který navíc zásadně nedává blinkr, poslat tam, kam by měl odjet. Ve všech těch situacích je prostě nemožné mluvit slušně a navíc to drnčivé „R“ v těch pár zakázaných slovech tak potěší.

Je prostě mnohem lepší mít svůj vlastní tajný seznam radostí. Těch, které si můžeme opravdu splnit. Bez peněz. Ať se děje, co se děje.

Být do roka milionářem? Nuda. Ale vymyslet denně tři malé soukromé radosti? To je adrenalin. Takže vám všem přeju hodně zpěvu ve sprše, co nejvíce knihkupectví po cestě a občas klidně řekněte prdel, radostí na světě je přehršel. 😊