15 tweetů Margarety

Tak z tohoto rozhovoru s Jiřím Procházkou na Tyinternety mám radost, jsem to prostě já …..

Na začátku června nás čeká již šestý ročník povedené konference Restart myšlení. Tato konference pořádaná agenturou Dark Side a Anničkou Kaldararovou má opět našlapaný obsah. Na programu je 13 zajímavých jmen a 13 zajímavých příběhů.

Konference Restart myšlení je unikátní v tom, že na ní nenajdete sedící návštěvníky se sklopenou hlavou osvícenou chytrým telefonem, ale zaujaté spolusedící, kteří hltají zkušenosti a  inspiraci přednášejících. V rámci série rozhovorů #15tweetů jsme se měli možnost setkat s Margaretou Křížovou a promluvit si o tom, co ji v životě inspiruje a co ji žene kupředu.

01. Je o vás známo, že ráda vaříte a máte ráda dobré jídlo. Jak řešíte rodinné večeře? Stíháte je? 

Výhodou pokročilého věku je určitá míra svobody, neuvařit večeři pro šestileté dítě je na pováženou. Naopak pokud uvaříte večeři pro dospělé děti a navíc ještě pro manžela, dostanete pochvalu. Vařím ráda, ale spíš než všednodenní večeře, máme u nás doma rádi víkendové dlouhé a pomalé obědy.

02. Od koho si berete inspiraci při vaření a od koho v životě?

Při vaření spoléhám částečně na svůj zajetý repertoár a miluju Food Network. Je teda fakt, že ne úplně vždycky dopadne výsledek stejně jako v televizi. Ale většinou je to poživatelné, už jenom proto, že na surovinách nešetřím. V životě mě inspirují zajímaví lidi, je jedno, jestli jsou z Písku, Olomouce nebo New Yorku. Mám ráda chytré lidi, kteří nedostali nic v životě zadarmo a přesto to dali. Ti mě baví.

03. Dal by se shrnout váš životní příběh do 280 znaků?

Hlavně nebýt vidět, nevyčuhovat, splynout s davem, setkání s mým mužem – láska na celý život, profesní setkání s mou business partnerkou – univerzita za pochodu, nic není zadarmo, první úspěchy, makej a dáš to, život je jízda nahoru a dolů, mysli pozitivně, pracuj s fakty, být vidět je vlastně fajn a po padesátce je hezky na světě. Dala jsem to – je to 276, ale bez mezer 

a jestli vás zajímá, kdy jsem zjistila, že se fotky na Instagramu filtrujou a že existuje #hashtag, přečtěte si to celý…..