Nemáte-li koule, práci u nás nehledejte

Nedávno mě někdo upozornil na FB na web Dáme jídlo. Normálně tyhle služby moc nevyužívám, ale znáte to. Dorazíte večer domů, rodina u stolu, lednice prázdná, atmosféra houstne a spíchněte večeři z jedné mrkve a fazolí v plechovce.

Vzpoměla jsem si na Dame jidlo a zkoukla jejich web. Je to dobrý, kolem naší ulice jsou otevřené restaurace, sice výběr nic moc – pizza, pizza, pizza, sushi, nudle, nudle, ale lepší než rozlícená hladová rodina.

Jsem člověk zvědavý a zvídavý a na webu mě vždycky zajímá sekce O nás. Skutečný lidi, ne jenom anonymní web. Nic moc jsem se tady nedozvěděla, kromě info, že firma má kancelář na Praze 7 a zapsali se do rejstříku v Třinci. Pro jistotu jsem ještě klikla na Volná místa. Co kdyby jednou člověk hledal práci, k jídlu mám blízko, tak ...just in case.

Hledají partner managera a hvězdu zákaznické podpory. Požadují selský rozum, komunikační schopnosti, asertivitu a …....musíte mít koule. To mě zaujalo, znamená to, že automaticky vyřadili ze zájemců o práci holky? To je divný, znám spoustu kluků, co by se přihlásit nemohli, naopak řadu holek, co by se umístily na předních příčkách. Zdá se, že jenom využili luxusu svobody zadat politicky nekorektní popis lidí, se kterými chtějí pracovat. Tu svobodu jim můžou velké firmy a úřady jen závidět. Místo dlouhých litanií v inzerátech typu: iniciativní přístup k práci, kreativita, samostatnost, flexibilita, schopnost rychlého úsudku a řešení, logické myšlení, vysoké pracovní nasazení atd. by prostě stačilo napsat „musíte mít selský rozum a koule“.

Pizzu jsem si na Dame jidlo neobjednala, ale pobavilo mě to, je to originální a vtipný. Doufám, že uchazečů o práci mají zástupy.