Ohlédnutí za Dnem D

Bylo to příjemné a bylo to fajn. Kdybych teď tvrdila, že ne, byla bych za pokrytce a lháře.

Mělo to své výhody i nevýhody.  Výhody převážily. Především to byla nová zkušenost. Zajímavá. A bez zajímavých a nových zkušeností by byl život nuda. Kdo by si myslel, že jsem se nebála do toho jít, hluboce by se mýlil, ale jsem za to ráda. Mimochodem, potlesk tomu, kdo našel továrnu v Chrastavě, je geniální, je překrásná.

Mám pár věcí na srdci, které musím zmínit.

Díky za všechny maily, na které jsem se snažila odpovídat. Byly zajímavé, inspirující, smutné, legrační, naivní, ale byly. A všechny měly nápad. Je jedno, že některé nápady byly z říše snů, ale byly. Ve většině případů pisatele překvapilo, že jsem odpověděla. Je zajímavé, jak nás poslední dobou překvapí docela obyčejné věci, které by měly být normální. Jestli jsem na některý mail neodepsala, bylo to nedopatřením a je mi to líto. Řada mailů začínala slovy, omlouvám se, že mám jen malý business, nebo omlouvám se, že nemám globální, internetový a jiný business.  Není třeba se omlouvat, mít malý český business není trestný čin. Zatím.

Přišlo pár mailů bez nápadu, ale se smutným příběhem. Moc ráda bych pomohla, ale není v mé moci spasit svět. I tady jsem se snažila odepsat. Hlavní je nelitovat se, nelitovat se a znovu nelitovat se, zatnout zuby a bojovat. Leckdo z nás měl období, kdy byl takzvaně na dně a zažíval den blbec, den po dni. Spoléhejte sami na sebe, obvykle je to nejkratší cesta k tomu, jak se ze sra… k , chcete-li z hov… vyhrabat.

Ráda bych se taky omluvila dvojčatům Galbavým. Směju se nahlas a ráda. Často smíchy pláču, ale rozhodně se nikdy lidem nevysmívám. Poté, co jsem našla na internetu lidi, kteří bydlí v domě pes, v domě jahoda/rajče(nepoznala jsem přesně jestli to je ovoce nebo zelenina) nebo v domě loď(ty děti na fotce se zdají být ve stresu, jako by se jim ten dům nelíbil), chápu, kde se pan Galbavý s bratrem inspiroval. Není to dle mého gusta, ale koho to zajímá.

Vymýšlejte, začínejte, startapujte, zapomeňte na úplný ptákoviny, potkávejte se s lidmi, od kterých se můžete leccos naučit, nedejte na závist, jděte si svou cestou a dejte o sobě vědět. A hlavně nebuďte za kyselou pr…l .

Držím vám palce!

P.S. Kopni do té bedny od Setha Godina není úplně špatný si přečíst. Zjistíte, že píše to, co vás mnohokrát napadlo, ale nikdy jste to nezkusili, občas koukněte na zajímavé přednášky na TEDu, mrkněte na Start up Lupu, web Paula Grahama (o kterém jsem se dozvěděla z blogu Petra Koubského) a pro inspiraci se zastavte na IdeasWatch.