Podnikání od A do ZET na rádiu ZET

Neuvěřitelné se stalo skutečností. Jsem moderátorkou rozhlasového pořadu Podnikání  od A do ZET na Rádiu ZET. Sice moderátorka – začátečnice, ale i tak mám radost a pořád tomu nemůžu uvěřit.

Všechno začalo 20. srpna 2015, kdy jsem se třesoucími koleny dostavila do Wenzigovy ulice v Praze 2, kde Rádio Zet sídlí. Mým prvním hostem byl Marcel Vargaeštok zakladatel školy vaření Chefparade a gastro inkubátoru Chefstarter. Dostala jsem pokyny, abych se zbytečně nerozpovídávala, mluvila do mikrofonu, neodkláněla hlavu na stranu, nestavěla skleničku nahlas na stůl, nešoupala židlí, ani nohama pod stolem, sledovala čas, korigovala hosta, aby odpovídal na otázky a držel se tématu a ještě asi dalších deset pokynů. Jestli se mi klepala kolena před vstupem do studia, po těchto instrukcích jsem dostala zimnici.  Na druhou stranu jsem před Marcelem Vargaeštokem chtěla vypadat jako ostřílený rozhlasový mazák, takže jsem dělala jakobynic, což mě stálo obrovské úsilí. Ale protože Marcel je fajn, normální člověk, který ví, co dělá, drží se tématu, mluví do mikrofonu, skleničku staví na stůl jako pírko a vůbec s s ním dobře povídá, postupně se mi kolena i hlas přestaly alespoň trochu třást a rozhovor jsme dokončili.

16. prosince jsme natáčely další díly s Blankou Grossovou z Victoria Grace, e-shopu s těhotenskou módou (její šaty jsou tak krásné, že mě mrzí, že nejsem těhotná) a Janou Laštovkou z Young Real Art. Tady už jsem měla strach asi o 5% menší, takže jsme sice mluvily do mikrofonů, ale zase jsme přetáhly čas, protože když líčila Blanka Grossová, jak vážila šaty na kuchyňské váze, protože jí chtěli prodat 100 kilo látky a když Jana Laštovka mluvila o tom, jak prodává obrazy v Londýně, prostě jsem to nemohla utnout, navíc to bylo fakt zajímavý, takže kdo by koukal na hodinky.

A 22. prosince 2015 se pořad vysílal poprvé. Už se těším na další díly, mám radost z hostů, kteří budou v příštích rozhovorech a pokud víte o někom, kdo je inspirativní, příjemný, rozjel byznys nebo dělá něco, co byznysu pomáhá, případně je v kategorii 50+, 60+ a více a podniká, pošlete tip, budu ráda. Pořad Podnikání od A do ZET se vysílá jednou za čtrnáct dní, vždy v úterý kolem 9.45.