The Fresh Market - radost nakupovat dobré jídlo

Moje téměř posedlost dobrým jídlem a kultivovaností obchodů s potravinami je poměrně známá. Ráda bych se podělila o nedávný zážitek. Naprosto mě dostal The Fresh Marketv Americe. Vrátila jsem se před pár dny a přiznám se, že za tu dobu, co jsem tam byla, jsem do Fresh Marketu chodila každý den. Po třech dnech už jsme se s prodavači zdravili, vysvětlila jsem odkud jsem a že se mi ten obchod prostě jen děsně líbí. Měli radost a provedli mě po krámě (!).

Je to koncert prezentace a prodeje jídla. Vím, existuje taky Whole Foods Market. Nikdy jsem tam nebyla. Náš americký kamarád mě přesvědčoval, že Whole Foods je ještě lepší. Nevím, ale Fresh Market mi úplně stačí. Pokud budete v Americe, běžte se tam podívat. Je to radost. Přijdete, hraje tam krásná hudba (sice klasika, ale věřte i když třeba vyznáváte rap, k jídlu víc pasuje Vivaldi než 50 Cent), krásné dekorace (dívejte se i nahoru – v každém rohu jiné téma), krásně narovnané ovoce, zelenina, kterou sprchují (tu ale sprchují i v jiných obchodech, pamatuju si, jak jsem na začátku 90. let stála v americkém supermarketu a zírala jako u vytržení na srpchovaný salát), ryby, maso, čerstvé delikatesy, saláty, pekárna. Prezentace všeho je postavena na naprosto dokonalé estetice a harmonii. Já vím, někteří namítnete, že zdejší Wine and Food Market je taky dobrý. Je. Není vůbec špatný, ale srovnání s Fresh Market prostě zatím neustojí, včetně ochoty personálu.

Předpokládám, že poté, co se my Češi už teď pídíme po kvalitním a dobrém jídle, se začneme taky dívat na to, jak a v jaké atmosféře nám to jídlo někdo prodává. A pak i takový Fresh Market má šanci. V Čechách takový obchod zatím chybí a myslím, že by měl úspěch. Fresh Market je skvělá inspirace a zážitkový nákup jídla. Možná tip na dobrý business...