TOP ženy Česka tak trochu jinak

A máme tady opět Top ženy Česka. Plejáda superúspěšných a mocných žen. Milé ženy – velká gratulace!

Samozřejmě mi to nedalo a pečlivě jsem elitní ženy Čech prostudovala a tak nějak mi tam chybí ty, které jsem v roce 2018 potkala na nejrůznějších soutěžích, besedách, setkáních, u kafe nebo o nich prostě vím a na ten seznam by se taky hodily. Ve většině případů nejsou mocné ve smyslu byznysové moci, nesedí v představenstvu, úspěch zažívají díky tomu, že vydržely, když byly po kolena ve srač…. , nevládnou stovkám zaměstnanců, znají osobně své zákazníky, jsou inspirativní a jejich příběhy by se měly často a nahlas vyprávět.

Prolistovala jsem svůj deník a diář z předchozích let a tady je malá ukázka ze seznamu TOP Ženy Česka podle Margarety, ráda bych na seznam dala těch 867 žen, které by tam rozhodně neměly chybět, ale sorry – nemůžu strávit dalších 12 hodin vypisováním jejich jmen a odkazů.

Kritéria pro umístění v mém seznamu superžen jsou jednoduchá. Jsou dobré v tom, co dělají, většina z nich rozjela skvělé věci z ničeho, často bez peněz a velkých investorů, některé zjistily, že nechtějí strávit druhou půli života v korporátu a konečně chtějí rozjet to, co je baví. Prostě měly koule (jo, fakt i ženy mají koule) na to udělat změnu, jít do nejistoty a uživit se. A samozřejmě mají smysl pro humor.

…ale účast v představenstvu není na překážku, tak tady jsou:

Jarka Švarcbachová – vybudovala Centrum Seňorina pro lidi se začínajícím Alzheimerem, a občas klepe na dveře velkých firem, aby získala peníze na důstojné stáří těch, které nemoc postihla a potřebují pomoc. Řada velkých mocných manažerů a manažerek dělá, jako že nic, že jich se to netýká a nepřispějou ani kačku, ani euro, ani nic a přitom „Proboha, lidi, může se to stát každýmu z nás!“ Za pár let třeba ani netrefíme do své kanceláře, natož na oslavu do Fóra Karlín 

Lucie Stejskalová – Nocleženky
Udělat něco pro ty, kteří neměli tolik štěstí v životě a skončili na ulici se počítá, není to moc sexy téma, ale má můj obdiv

Silke Horáková – Tilia Impact Ventures
velmi skromná Silke nikde nemluví o tom, kde všude pomáhá, a na to, že se narodila jinde než v Čechách toho pro nás Čechy dělá hodně

Jana Laštovka – YoungRealArt 
pomáhá začínajícím umělcům prorazit do světa a učí lidi milovat moderní umění a krásu a dneska už razí cestu českým kumštýřům i na zahraniční trhy s uměním, tak jako dobrý, ne?

Lenka Šťastná, která pořádá už 10 let Equal Pay Day, což je úžasná akce pro ženy z celých Čech, s možností potkat se, vzdělat se, inspirovat se a užít si dva dny nabité pozitivní energií, mentoringem a  informacemi co se hodí, mimo jiné se tam mluví o tom, že by ženy měly dostat za svou práci zaplaceno stejně jako muži, což zní poměrně logicky, ženy jsou stejně jako muži lidi, nebo ne?

Hana Kubíčková – Keezoo Organics
kromě rozjezdu svého byznysu s biolátkami, má silný příběh – jen nechci porušit její důvěru a vytrubovat to do světa, ale moc si ji vážím

Hana Šindlerová – Marmelády s příběhem
koukněte na TEDx Brno, kde Hana vypráví svůj příběh, hluboce smeknete a možná vám i přeběhne mráz po zádech

Kristýna Dolejšová – Za normální holky
Tak to je jasný, že je Kristýna na mém seznamu už jen proto, že považuje i holky s pár špekama navíc za lidi,nemůžeme být všechny hubený, že jo?

Michelle Loosekoot, no tak tady asi taky není o čem přemýšlet, Michelle má šmrnc, rozumí sociálním sítím a pokud máte možnost jít na její kurz, uhánějte tam, naučíte se, zasmějete se, žádný kecy, konkrétní věci!

Anna Tejklová – Anna Anna fashion
jasná volba, prostě krásná ručně malovaná móda, originální, talentovaná, pracovitá a skromná holka

Alexandra Flašarová – Afró makronky
Zkuste vyrobit 1000 raw makronek v noci, pak jet v 6 ráno na trh , tam je prodat, usmívat se na zákazníky a pak jet zase zpátky a vyrobit dalších 1000 makronek a další den je zase v 6 ráno vézt do cukrárny a na trh a pak zase ….. a uživit se – docela fičák!

nebo třeba paní Lázničková, od nás ze vsi, která o všechno přišla ve svých 50 letech, nevzdala to a rozjela znova své malé podnikání

... a dalších 855 superžen, o kterých jste zatím neslyšeli.

Ať žijí Top ženy Česka 2019!