Učím se být „(you)oldtuberem“

Youtube mě láká. 

Ovšem jedna věc je youtube obdivovat, druhá věc je video natočit a třetí a úplně nejsložitější věc, je video editovat, dodat tam titulky, přidat hudbu, vložit fotky. Po mnoha (no mnoha, několika) pokusech, které můžete najít na mém Youtube kanále, jsem se rozhodla oslovit profesionála a dozvědět se pár profi tipů, například

  • Jak vložit úvodní miniaturní fotku takovou, aby neodradila všechny případné diváky
  • Jak vystřihnout zvukové cvaknutí bluetooth vypínače na začátku a na konci, protože to je strašně slyšet
  • Jak natáčet na zadní kameru iPhonu a zjistit, jak člověk vypadá, aniž by si vykroutil krk a zlomil krční páteř
  • Tím, že se člověk nejdřív vyfotí, zjistí, že mu například netrčí něco z hlavy a tak
  • Že je potřeba koupit si prodlužovací šňůru ke klopovému mikrofonu, protože ta z originál balení má asi jen 70 cm, tudíž musíte civět do iPhonu strašně zblízka a vypadáte jako když koukáte do skleněné koule (v podstatě děsně)
  • a jak nepanikařit, když člověk nemůže najít v imovie video, které před tím hodinu natáčel a dvě hodiny editoval...

A tak jsem požádala Ančí Chytilovou (natáčela Personal Branding Summit s Cristinou Muntean) o celodenní kurz videa. Kurz se konal u nás doma. Odhadla jsem Ančí na vegetariánku a v naší masožroutské rodině jsem využila veškerou zeleninu, vejce, hladkou mouku a jogurty, co jsme doma měli a uvařila jídlo na celý den. Ančí si přinesla celý batoh vlastního jídla, protože nejí žádnou mouku, vejce a jogurty. 

Tudíž jsem celý den jedla vejce, hladkou mouku a jogurty. Večer jsem si dala bůček.

Jinak už šlo všechno hladce, kromě souseda, co nad námi rozjel rekonstrukci koupelny za pomoci sbíječky. Natáčely jsem, když soused nesbíjel, nachechtaly jsem se a bylo to fajn. 

Naučit se něco, co člověku přišlo nedosažitelný, jako třeba editace videa v imovie, je úžasný.

Takže, když už jsem to podstoupila, měla bych začít a vytrvat. Od určitýho věku už tak moc neřeším, co si o mně lidi myslí, takže hodlám natáčet i přesto, že si leckdo může myslet, že jsem šílená, ale baví mě to, a člověk si má v životě dělat radost.

Jo a nezapomeňte, hlavně hlava v pohodě a mějte se fajn,